ข้าวเกรียบปากหม้อ สูตรขนมไทย อาหารไทย เมนูอาหารทานเล่น

ข้าวเกรียบปากหม้อ วิธีทำปากหม้อ สูตรข้าวเกรียบปากหม้อ เมนูข้าวเกรียบปากหม้อ ไส้หอมๆ แป้งเนื้อนุ่ม เหนียว เสิร์ฟพร้อม ผักสดๆ กระเทียมเจียว วิธีทำมีอะไรบ้าง

ข้าวเกรียบปากหม้อ อาหารไทย ขนมไทย เมนูนึ่ง

อาหารยอดนิยม สำหรับวันนี้ ขอนำเสนอ อาหารไทย เมนูนึ่ง ขนมทานเล่น ข้าวเกรียบปากหม้อ ต้องสำคัญที่ไส้ และแป้ง ไส้ต้องผัดให้หอม แป้งต้องผสมในส่วนผสมที่ลงตัวจะได้แป้งบางๆที่เหนียวนุ่ม ทานคู่กับ ผักกาดหอม ผักชี พริกขี้หนูสวน ทำให้ เมนูข้าวเกรียบปากหม้อ อาหารว่างไทยแสนอร่อย ข้าวเกรียบปากหม้อไส้หมู
Ingredients
  • 75 gms Cassava Starch (or Corn Starch)
  • 140 gms Rice Flour
  • 1 Teaspoon Sugar
  • 350 ml Water
Equipment for Making Pastry
  • Steaming Pan
  • Cheese Cloth
  • String to Cloth With
Ingredients for Filling
  • 100 gms Pork Mince
  • 40 gms Coriander Leaves
  • 40 gms Spring Onion
  • 1 Tablespoon Chopped Garlic
  • 2 Tablespoons Soy Sauce
  • 2 Tablespoons Oil
Preparation
  1. Oil a frying pan, add the garlic, pork, spring onion, chopped coriander leaves and Maggi sauce.
  2. Fry until the pork is cooked, and set it aside.
  3. Half fill a steaming pan with water, cover with a cheese-cloth and tie the cloth so that it is tight and flat over the top of the pan. Put the pan onto heat to boil.
  4. Mix the rice flour with the cassava starch, water and sugar to form the liquid pastry.
  5. When the pan is boiling, ladle some of the flour mix onto the cloth and spread it around quickly using the ladle. Place a lid over the pastry and let it cook for a minute.
  6. Spoon some of the filling mixture onto the centre of the pastry and fold the edges over to form a parcel around the meat. A spatula is useful to fold the pastry over. Once you’ve done that you can move it to a plate.
Ingredients for Sweet Sour Dipping Sauce
  • 4 Tablespoon Sugar
  • 30 ml Water
  • 70ml Tamarind Water or Lemon Juice
  • 1 Teaspoon Salt
  • 1 Teaspoon Spring Onion
  • 2 Teaspoon Chopped Crushed Peanuts
Preparation
  1. Mix the tamarind water with the sugar, salt, and water put it on a meduim heat until the salt and sugar are dissolved.
  2. Add the spring onion and peanut in and leave it to cool. It should be served warm.
ข้าวเกรียบปากหม้อ สูตรข้าวเกรียบปากหม้อ เมนูข้าวเกรียบปากหม้อ ที่ไส้หอมๆ แป้งเนื้อนุ่ม เหนียว เสิร์ฟพร้อม เครื่องเคียง อย่าง ผักกาดหอม ผักชี และพริกสดๆ โรยกระเทียมเจียว วิธีทำข้าวเกรียบปากหม้อ มีอะไรบ้าง ข้าวเกรียบปากหม้อ เป็น สูตรอาหารไทย เมนูขนมไทย เคล็ดลับความอร่อยมีอะไรบ้าง วันนี้เราขอนำเสนอสูตรข้าวเกรียบปากหม้อ

ความคิดเห็น

บทความที่ได้รับความนิยม